Skocz do zawartości
Forum

Konkurs: "Wielkanocne wypieki"


Redakcja

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki do ciasta :
kruchy spód do mazurka:
• g mąki pszennej
• g mąki ziemniaczanej
• łyżki cukru pudru
• łyżeczka cukru z wanilią
• g masła
• jajko

nadzienie:
•kilka łyżek dżemu morelowego
•ok. 500 g masy kajmakowej
•suszone morela, kolorowe "jadalne pisaki"

Wykonanie
Przygotowanie zaczynam od kruchego ciasta. Odmierzam mąkę, dodaję mąkę ziemniaczaną, cukier puder i waniliowy oraz masło. Siekam aż masło będzie drobne. Wtedy dodaję jajo i zagniatam (może być lepkie).

Wałkuję na papierze do pieczenia, wycinam prostokąt, z resztek robię rant, nakłuwam i wstawiam do nagrzanego do 200°C piekarnika na 20 minut. Zostawiam do wystudzenia.

Smaruję dżemem (można pominąć) a potem masą krówkową, dekoruję suszonymi moralami (pokroiłm) i jadalnymi pisakami. Najlepszy po schłodzeniu kolejnego dnia. Smacznego.

http://i45.tinypic.com/1euhjb.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/kjmn20mmu0okh9gs.png
http://www.suwaczki.com/tickers/9o2zvhpgkhvwrq18.png

Odnośnik do komentarza

Lista składników
1 szklanka białej oranżady
1 szklanka oliwy
2,5 szklanki mąki + 2 łyżki
1 szklanka cukru
5 jajek
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia (z czubkiem)
1 cukier waniliowy
Przepis:
Jajka utrzeć z cukrem (zrobić kogiel mogiel), potem dodawać na przemian mąkę (wymieszaną z proszkiem do pieczenia), oranżadę i oliwę - około 3-4 zmiany.Po wymieszaniu podzielić masę na dwie równe części - do jednej części dodać 2 łyżki mąki, a do drugiej kakao. Masy wlewać na przemian (po około 3 łyżki) do tortownicy wysmarowanej uprzednio masłem i posypanej bułką tartą.Piec około 1,5 godziny w temperaturze 150 stopni C.

http://i46.tinypic.com/18lzbl.jpg
a mojej córci tak właśnie smakowało to ciasto!!!!
http://i48.tinypic.com/35a3b6w.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/kjmn20mmu0okh9gs.png
http://www.suwaczki.com/tickers/9o2zvhpgkhvwrq18.png

Odnośnik do komentarza

MAZUREK MAKOWY

Ciasto kruche:
mąka 3 szklanki
żółtka 2 sztuki
masło 1 kostka
cukier 5 łyżek
kwaśna śmietana tyle aby ciasto
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
Masa makowa:
mak z bakaliami 1 puszka
jajka 2 szt.
masło roztopione 1 łyżka
cukier 2 łyżki

Mąkę wysypać na stolnicę dodać cukier,proszek, wymieszać. Dodać masło posiekać szerokim nożem aby nie było grudek tłuszczu. Dodać żółtka i ugnieść gładkie ciasto. Rozwałkować pomiędzy 2 arkuszami papieru do pieczenia.
Wyłożyć na blaszkę. Zdjąć z wierzchu papier. Uformować ozdobne boki. Podpiec na lekko złoty kolor.Ubić pianę z białek dodać cukier, po chwili ubijania żółtka. Wymieszać delikatnie z makiem i masłem. Wyłożyć na ciasto. Upiec i po wystudzeniu u pomalować wierzch mazurka rozpuszczonym dżemem i udekorować bakaliami.Ja akurat udekorowałam ciastkami ze sklepu.

Odnośnik do komentarza

SKŁADNIKI:
CIASTO:
 15 dag mąki
 5 dag cukru pudru
 10 dag masła
 1 łyżka śmietany

MASA KAJMAKOWA:
 10 dag mleka w proszku
 15 dag cukru
 10 dag masła
 1 opakowanie cukru waniliowego
 50 ml wody

DO DEKORACJI:
 Bakalie( rodzynki, morele suszone, orzechy, kandyzowana skórka pomarańczowa), ryż preparowany
PRZYGOTOWANIE:
Mąkę posiekać z masłem i cukrem pudrem. Dodać śmietanę i zagnieść gładkie ciasto. Uformować kule, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Na wysypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na placek grubości 0,5 cm. Wylepić nim formę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200oC.
Przygotować masę kajmakową: mleko w proszku, cukier i cukier waniliowy wsypać do miski, dolać wrzącą wodę i ubijać do momentu, aż wszystkie składniki dokładnie połączą się ze sobą. Na końcu dodać stopione masło i ubijać z pozostałymi składnikami na jednolitą masę.
Masę kajmakową rozprowadzić na upieczonym, ciepłym jeszcze spodzie mazurka i ozdobić bakaliami.

Odnośnik do komentarza

SKŁADNIKI:
 1 i ½ szklanki mąki
 Szczypta soli
 ¾ szklanki cukru
 ½ szklanki wiórków kokosowych
 20 dag masła
 2 żółtka
 1 słoik marmolady śliwkowej
 30-40 dag owoców
 1 op. Galaretki np. cytrynowej lub specjalna galaretka do kiwi
WYKONANIE:
1. Mąkę przesiej na stolnicę, wymieszaj z cukrem, szczyptą soli i wiórkami kokosowymi. Dodaj masło oraz żółtka. Składniki posiekaj ostrym nożem, a następnie rękoma zagnieć szybko kruche ciasto.
2. Oderwij kawałek ciasta, z reszty uformuj kulę, owiń ją w folię spożywczą, odstaw na 30 min do lodówki. Schłodzone ciasto podziel na dwie części i rozwałkuj na identyczne placki. Przełóż je na blachę. Odłożone ciasto (miękkie) umieść w szprycy, na jednym placku wyciśnij rant. Piecz na złoto w temp. 200 stopni (ok. 20 min.)
3. Marmoladę podgrzej, przetrzyj przez sito. Posmaruj jeden placek, przykryj drugim z rantem. Wierzch również posmaruj marmoladą.
4. Owoce umyj, obierz, pokrój na cząstki i ułóż na mazurku. Zalej tężejącą galaretką.

Odnośnik do komentarza

SKŁADNIKI:
 70 dag mąki
 3 dag drożdży
 2 jajka
 4-5 łyżek cukru
 1 szklanka mleka
 100 ml oleju
 Łyżeczka soli

LUKIER:
 1 szklanka cukru pudru
 3-4 łyżki wrzątku

ORAZ:
 2 żółtka do posmarowania ciasta
 Tłuszcz do wysmarowania miseczki

PRZYGOTOWANIE:
1. Wyrabianie ciasta: Mąkę przesiej do miski, zrób w niej zagłębienie, wlej drożdże roztarte z łyżką cukru i letnim mlekiem. Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia. Wymieszaj. Dodaj jajka roztrzepane z resztą cukru. Stopniowo dolewając olej, wyrób jednolite , gładkie ciasto, odstające od ręki i ścianek miski.
2. Wykrawanie pasków: Ciasto przykryj i odstaw na ok. 30 minut, aż podwoi swoją objętość. Wtedy ponownie je zagnieć i na oprószonej mąką stolnicy rozwałkuj na prostokąt o grubości mniej więcej centymetra. Ciasto pokrój ostrym nożem w równe paski szerokości także 1 centymetra. Ostrożnie je porozsuwaj.
3. Wyplatanie siatki: Przygotuj plecionkę. Na blacie przykrytym papierem do pieczenia ułóż dwa paski ciasta na krzyż. Następnie dokładaj po jednym pasku poziomo oraz pionowo i przeplataj je tak, aby powstała gęsta siatka.
4. Formowanie: Miskę żaroodporną o średnicy 18 cm posmaruj z zewnątrz dość obficie tłuszczem. Rozłóż na niej ostrożnie przygotowaną siatkę z ciasta. Delikatnie dociśnij ją do miski. Wyrównaj brzegi, odcinając ostrym nożem nadmiar ciasta.
5. Robienie wykończeń: Odcięte ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj i pokrój w paski. Skręcaj po 2 paski, formując rodzaj sznurka, który będzie podstawą koszyka, wykończeniem brzegu oraz pałąkiem. Plecionkę na misce oraz sznurki posmaruj żółtkami roztrzepanymi z łyżką wody.
6. Pieczenie: Wszystkie przygotowane elementy wstaw do nagrzanego piekarnika. Koszyk piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni, a luźne części 20 minut. Wyjmij. Ostudź. Wszystkie części kosza połącz gęstym lukrem z cukru pudru utartego z wrzątkiem.

Odnośnik do komentarza

SKŁADNIKI:
 2 dag świeżych drożdży
 Ok. 150 ml ciepłego mleka
 5 dag cukru
 20 dag mąki pszennej
 10 dag mąki ziemniaczanej
 2 jajka, żółtko
 5 dag masła
 25 dag suszonych owoców
 2 dag orzechów włoskich
 Szczypta soli

WYKONANIE:
1. Drożdże pokrusz, rozpuść w trzech łyżkach letniego mleka. Dodaj łyżkę cukru, dokładnie wymieszaj i odstaw na kilka minut w ciepłe miejsce. Do dużego naczynia wsyp obydwie przesiane mąki, dodaj pozostały cukier i mleko, szczyptę soli, jedno jajko i jedno żółtko. Wlej roztopione masło i zaczyn.
2. Składniki wymieszaj, starannie wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 40 minut.
3. Ciasto podziel na 19 porcji, 13 porcji lekko rozwałkuj , napełnij pokrojonymi owocami, uformuj kuleczki. Ułóż je obok siebie w 3 rzędach na pokrytej pergaminem blasze, tak by tworzyły tułów baranka. Z 2 porcji uformuj głowę i uszy, 4 porcje po rozwałkowaniu napełnij orzechami i zroluj, tworząc nogi baranka.
4. Ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem i odstaw na 15 minut, a potem piecz 40 minut w temp. 180 stopni. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

Odnośnik do komentarza

SKŁADNIKI:
 35 dag mąki
 35 dag masła
 1 surowe żółtko
 4 żółtka gotowane
 12 dag cukru
 12 dag zmielonych migdałów
 1 cytryna
 1 całe jajko
 ½ słoika konfitur wiśniowych
 ½ słoika konfitur morelowych
 Całe migdały do dekoracji
WYKONANIE:
1. Masło utrzyj na puszysty krem. Dodaj surowe i gotowane żółtka. Ucieraj jeszcze chwilę. Dodaj cukier, zmielone migdały, skórkę otartą z cytryny i mąkę. Szybko zagnieć ciasto, odstaw na godzinę do lodówki.
2. Rozwałkuj 2/3 schłodzonego ciasta, wykrój z niego równy prostokąt. Ponakłuwaj gęsto widelcem. Umieść na blasze wyłożonej pergaminem. Z reszty ciasta uformuj wałeczki grubości ołówka. Ułóż z nich skośną kratkę. Lekko dociśnij, posmaruj roztrzepanym jajkiem. Mazurek upiecz na złoto w temp. 200 stopni (ok. 20 min)
3. Rozgrzej oddzielnie każdą z konfitur, przetrzyj przez gęste sito. Nakładaj na przemian w powstałe kratki tak, aby powstała dwukolorowa szachownica. Na koniec mazurek udekoruj całymi migdałami bez skórki. Odstaw na 1-2 godziny do lodówki, aby konfitury stężały.

Odnośnik do komentarza

SKŁADNIKI:
 1 kg białego sera trzykrotnie mielonego
 4 żółtka
 ½ szklanki gęstej śmietany
 10 dag masła
 ½ szklanki cukru pudru
 3 łyżki wiórków kokosowych
 3 łyżki soku z pomarańczy
 4 łyżki rodzynek
 5 dag skórki pomarańczowej
 4 łyżeczki żelatyny
DO DEKORACJI:
 2 mandarynki
 2 łyżki posiekanych orzechów
 2 łyżki płatków migdałowych
 Kilka winogron
WYKONANIE:
1. Żelatynę rozpuścić w 6 łyżkach ciepłej przegotowanej wody. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i miękkim masłem, połączyć z serem, śmietaną i pozostałymi składnikami sernika. Na końcu dodać żelatynę. Dokładnie wymieszać masę.
2. Tortownicę wyłożyć folią, następnie wylać masę serową i wstawić do lodówki na kilka godzin.
3. Gotowy torcik przełożyć na talerz. Udekorować płatkami migdałowymi, orzechami, cząstkami mandarynek oraz winogronami.

Odnośnik do komentarza

SKŁADNIKI:
MASA BIAŁA:
 2 serki waniliowe po 20 dag
 Cukier waniliowy
 2 łyżki żelatyny
MASA CIEMNA:
 2 serki waniliowe po 20 dag
 4 łyżki czekolady w proszku
 2 łyżki żelatyny
PONADTO:
 Wiórki z tartej gorzkiej czekolady do dekoracji
WYKONANIE:
1. Na białą masę serową: żelatynę zalać ½ szklanki zimnej wody. Gdy spęcznieje, podgrzać, aby się rozpuściła.
2. Serki zmiksować z cukrem waniliowym, podczas ubijania dodać porcjami przestudzoną żelatynę.
3. Na ciemną masę też namoczyć żelatynę w ½ szklanki wody, a następnie podgrzać ją i rozpuścić. Serki zmiksować z czekoladą i dodać przestudzoną żelatynę.
4. Dość wysokie naczynie (może być miseczka) wyłożyć gazą i wyłożyć do niego obie masy. Odstawić do lodówki.
5. Stężały deser przykryć talerzykiem, odwrócić do góry dnem, zdjąć gazę i udekorować wiórkami czekoladowymi.

Odnośnik do komentarza

SKŁADNIKI:
 4 jajka
 Kostka margaryny
 Szklanka cukru
 Szklanka mielonych orzechów
 Szklanka mąki pszennej
 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
 10 dag suszonej żurawiny
 ½ pomarańczy
 Szklanka śmietany kremówki
 Cukier waniliowy
 Usztywniacz do śmietany
 Mielone i całe orzechy i żurawina do dekoracji
WYKONANIE:
1. Miękką margarynę utrzyj z cukrem. Ucierając wbijaj po jajku, każde przesypując mąką ziemniaczaną. Gładką masę ucieraj dalej stopniowo dosypując resztę mąki ziemniaczanej, orzechy, proszek do pieczenia, mąkę pszenną i otartą skórkę pomarańczową. Na koniec domieszaj sok z pomarańczy i żurawinę.
2. Ciasto równomiernie rozsmaruj w, posmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą, formie z kominkiem. Piecz około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudź.
3. Śmietanę z cukrem waniliowym ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj usztywniacz. Posmaruj nią ciasto. Oprósz mielonymi orzechami. W miejsce po kominku włóż skórkę z pomarańczy, napełnij ją resztą śmietany. Ciasto udekoruj połówkami orzechów i żurawiną.

Odnośnik do komentarza

no to teraz ja :D
mam kilka wypieków:
kopiec kreta:
https://lh4.googleusercontent.com/-I0JaF3gkPnQ/UVs1zGsE7II/AAAAAAAAAqE/jl-l7KESWSA/s972/DSC_0708.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/-gFNVL5qt5ys/UVs1yjAjgEI/AAAAAAAAAp4/5LUwsbc0RbY/s972/DSC_0711.jpg

mazurek- last minute :D
https://lh3.googleusercontent.com/-r-vAPPLw9mg/UVs1ygEtMAI/AAAAAAAAAqc/_U8YiBrIU2Y/s972/DSC_0715.jpg
Składniki na kruche ciasto:
175 g mąki pszennej (może być krupczatka)
50 g cukru pudru
100 g masła, zimnego
1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany 18%
1 żółtko

Mąkę przesiać, dodać masło i posiekać ostrym nożem. Dodać żółtko, cukier, śmietanę. Szybko zagnieść, uformować kulę, lekko spłaszczyć i owinąć folią. Schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.

Tortownicę o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Kruche ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować do wymiarów formy, przenieść do niej, dokłanie wylepić palcami, wyrównać. Ponakłuwać widelcem.

Piec w temperaturze 200ºC przez około 20 minut, do jasnozłotego koloru.

Wyjąć, wystudzić na kratce.

Masa kawowy:
200 g masy kajmakowej z puszki (zwanej również 'masą krówkową' lub 'dulce de leche')
80 g masła
1,5 łyżki kawy (rozpuszczalnej) rozpuszczonej w 2 łyżkach wrzącej wody

Masło rozmiękczyć (przez kilkanascie sekund podgrzać w mikrofali lub położyć blisko kaloryfera, by było bardzo miękkie). Kawę wystudzić.

W misie miksera umieścić masę kajamakową, masło, kawę. Zmiksować na bardzo gładką, bezgrudkową masę. Przelać do kubeczka, umieścić w lodówce do lekkiego zgęstnienia.

Sos karmelowy:
1/4 szklanki cukru
1 łyżka wody
2 łyżki śmietany kremówki
1 łyżeczka masła
szczypta soli

Do małego garnuszka wsypać cukier, dodać wodę. Zagotować, zmniejszyć na średnią moc palnika, gotować do momentu aż cukier się całkowicie rozpuści. Gotować dalej, około 5 minut, nie mieszając (można tylko mieszać trzymając za uchwyt garnuszka i lekko nim poruszając) aż syrop zacznie zmieniać kolor na lekko złoty, finalnie na bursztynowo - złoty.

Ściągnąć z palnika i ostożnie wlać kremówkę (masa zacznie się mocno pienić). Dodać masło i szczyptę soli. Wymieszać do połączenia. Odstawić do lekkiego przestudzenia (sos zgęstnieje).

Ponadto:
sól morska w płatkach do posypania
8 małych bezików, pokruszonych

Wykonanie

Kruchy spód ułożyć na paterze. Lekko gęstą masę kawową wylać na spód, wyrównać. Odłożyć do lodówki do zgęstnienia masy. Ozdobić bezikami. Bezy polać sosem karmelowym, oprószyć solą morską.

Można przechowywać do 5 dni, w chłodnym miejscu
i wielkanocne cup cakes :
https://lh6.googleusercontent.com/-AZvvkAxluHI/UVs1y2WzEdI/AAAAAAAAAqU/p_4w9Xd66MY/s972/DSC_0706.jpg

babeczki wykonać z jakiegokolwiek przepisu:
kładniki na 12 - 14 sztuk:
225 g mąki pszennej
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody oczyszczonej
100 g gorzkiej czekolady, posiekanej (lub groszków czekoladowych)
2 jajka
300 ml kwaśnej śmietany
80 g brązowego cukru
60 g białego cukru
80 ml oleju rzepakowego lub słonecznikowego
2 szklanki malin (mogą być mrożone)

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

W jednym naczyniu wymieszać składniki suche: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukry. W drugim naczyniu mokre: roztrzepane jajka, śmietanę, olej. Połączyć zawartość naczyń, wymieszać do połączenia składników. Dodać maliny, groszki czekoladowe, wymieszać.

Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, do nich nałożyć ciasto do 3/4 wysokości. Piec w temperaturze 190ºC przez około 25 minut (lub dłużej z malinami mrożonymi), do tzw. suchego patyczka.

masa: masło i cukier puser 1x2
na 100 g masła 200g cukru pudru itd.
ucierać masło i bardzo powoli dosypywać cukier. na sam koniec dodać nutelle i tadam :D
do dekoracji czekoladowe jajeczka :D

Odnośnik do komentarza

MAZURKI KLASYCZNE

Na Wielkanoc, w mej rodzinie
MAZURKI są ulubione!
Z czekoladą lub karmelem…
Wszystkie pięknie ustrojone;)

Ciasto proste – mąka, cukier,
Masło oraz żółtko jajka.
I zakrawasz nożem wszystko….
Takie ciasto – to jest BAJKA!

Lecz do rzeczy – ile czego?
Mąki weź pół kilograma,
Masła użyj gramów trzysta
Ile cukru – wymyśl sama;)

Oj, żartuję, chętnie powiem,
Weź 15 deko cukru.
Nie kryształu tylko PUDRU,
Ale nie zrób z niego lukru;)

Żółtka jajek są niezbędne,
bo nadają kruchość ciastu,
ile żółtek mnie zapytasz?
Wbij trzy (nie wbijaj dwunastu!!!)

Szybko zagnieć gładkie ciasto,
I włóż w folii do lodówki.
I poczekaj pół godziny –
Czas na kawkę i krzyżówki;)

Po wyjęciu ciasto podziel
Na kilka mniejszych kawałków.
I rozwałkuj każdy dobrze
I zrób boki z ciasta wałków.

Albo jeśli Ci wygodniej
Zrób mazurek jeden duży.
Blaszka wtedy z piekarnika
Ta największa Ci posłuży.

Rozgrzej serce i piekarnik,
Piecz na złoto – pół godziny.
Zapach piękny się rozniesie….
Czekaj na zachwyt rodziny!

Teraz pora na polewę…
I dodatków mnóstwo całe…
Z czekoladą, migdałami
Są mazurki DOSKONAŁE!

Oczywiście od niej zacznę
Polewa to podstawowa.
Jak mogło by być inaczej?
POLEWA CZEKOLADOWA:)

Dwie tabliczki czekolady,
(ja w polewie gorzką wolę),
Rozpuść z masłem w łaźni wodnej
I śmietanki trochę dolej.

Śmietanka ma być kremówka,
Tak „na oko” - kilka łyków,
Cukier puder też się nada
Do tych naszych smakołyków…

Cukru pudru daj do smaku,
Każdy słodzi ciut inaczej.
U nas wolą gdy polewa
Jest lekko „wytrawna” raczej;)

No i ulubiona chwila
To mazurków ustrajanie!
Cała rodzina się zbiega
By różności włożyć na nie.

Kwiatki z płatków migdałowych
Lub zajączki rodzynkowe…
W każdym roku wymyślamy
Na mazurki wzorki nowe.

ZAJĄCE PACHNĄCE

Na Wielkanoc uwielbiamy
Ciasteczka – ZAJĄCZKI małe.
Kruche, pyszne, delikatne…
Są po prostu doskonałe!

Ciasto kruche jest to samo,
Ale smak jest wyjątkowy!
Może przez ten kształt zajączków?
Lub przez lukier cytrynowy?

Zakrawamy masło, żółtka,
Cukier puder oraz mąkę.
I za chwilę wypuszczamy
Nasze zajączki na łąkę;)

Wyrabiamy gładkie ciasto
Do lodówki je chowamy
I godzinę – by odpocząć,
Albo obiad zrobić mamy!

Po godzinie nasze ciasto
Wałkujemy na stolnicy.
W wykrawaniu naszych ciastek
Pomóc mogą domownicy!

Naszych ciastek ilość dużą
Pieczemy na kolor złoty.
I studzimy je na kratce…
Lecz to nie koniec roboty!

Teraz pora na polewę
Cukier wrzątkiem zalewamy,
Dodajemy sok z cytryny,
Razem dokładnie mieszamy.

Przyda się nam pędzel gruby
Aby lukier rozsmarować
I nasze zajączki pięknie
Świątecznie udekorować.

Kształt zajączków jest Świąteczny,
Na Wielkanoc idealny.
Zajączków talerze całe
To jest widok niebanalny;)

Mazurek na zdjęciu jest z imieniem naszej córki;)

Odnośnik do komentarza

Przeglądałam Wasze wypieki i przyznam szczerze, że gdybym potrafiła tak piec byłabym jeszcze bardziej "puszysta" niż jestem, więc przyznaję, cieszę się, że nie potrafię, bo ciągle bym jadła :(

Ale faktem jest, że wypieki wyglądają mega apetycznie :36_1_11:

Czas na ogłoszenie wyników. Ponieważ dyskusja co do laureatów była zawzięta, komisja doszła do wniosku, że 4 laureatów (właściwie chyba laureatki) otrzymają nagrodę w postaci Książki Kucharskiej dla Dzieci, a 3 dodatkowe osoby, otrzymają od Redakcji skromny upominek dla Maluchów w postaci książeczki, bo nie sposób nie wyróżnić ich ciast.

Tak więc nagrody główne otrzymują:

marika1503
plomien
Betty
malibu804

a nagrody dodatkowe, trafią do:

Natka08
domi81
sarnax4

Serdeczne gratulacje!!!!

Czekamy na Wasze dane adresowe, jak zawsze na maila konkursy@parenting.pl

Raz jeszcze gratulujemy - nie tylko zwycięzcom, każdemu, kto wziął udział w konkursie. Jest to dla nas znak, że warto robić konkursy kulinarne dla Mam i nie-Mam, bo Panie naprawdę mają się czym pochwalić!

Mamy to na uwadze i będziemy starali się organizować konkursy specjalnie z myślą o Was.

Pozdrawiamy!

Redakcja

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...