Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
agusia20112

Czy badacie się pod kątem HCV?

Rekomendowane odpowiedzi

Aga przyznaję, że nie raz będąc w przychodni i widząc ulotki o tym myślałam, ale jakoś zawsze wylatywało mi z głowy :whistle:
Sama chętnie poczytam co inne forumowiczki napiszą na ten temat :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem że najakieś HCV ( WZW ) miałam szczepienia przed operacją ale na jakie to nie pamiętam

Każdy może się poddać, to najłatwiejsza rzecz do zrobienia. Ale wytrzymać, przetrwać, gdy nie wychodzi, gdy nie wiesz co dalej, gdy inni namawiaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja badania robione mialam kiedyś ale przed zabiegiem rok temu konieczne bylo i nie ukrywam ze na 3 dawkę nie polazłam bo zapomniałam

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wq3e5en5kuzrs6.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5eqgubclqa.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ulla już 2 dawki nas chronią

Każdy może się poddać, to najłatwiejsza rzecz do zrobienia. Ale wytrzymać, przetrwać, gdy nie wychodzi, gdy nie wiesz co dalej, gdy inni namawiaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziewczyny WZW B to co innego niż WZW C. Szeczepionki na to drugie czyli na wirusa HCV nie ma. Jest na HBV (czyli WZW B - na to sie szczepi przed zabiegiem). Ja się ostatnio badałam na obecność HCV i na szczęście brak :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałam robione badanie podczas ciąży - zaraz na początku, razem z całą litanią innych badań. Wynik negatywny :) Na pewno przebadać się nie zaszkodzi, koszt nie jest wysoki.

Z. 2011, J. 2014

Przepraszam za brak polskich liter - mam stara klawiature i alt mi nie zawsze działa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi