Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Redakcja

Pomysły na nudę przedszkolaka

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy dziecko trzy – , czteroletnie idzie do przedszkola, jego życie ulega transformacji. Większość dnia spędza wśród dzieci, zdobywając nowe umiejętności, usamodzielniając się. Tempa nabiera jego rozwój psychiczny, fizyczny i emocjonalny. Więcej w artykule Pomysły na nudę przedszkolaka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój 6 letni syn powiedział mi jakiś czas temu, że marzy tylko o jednej rzeczy, a mianowicie, że chce latać :) Skomentowałem to tylko śmiechem, ale nie było mi do śmiechu jak zaczął chodzić po meblach w domu i z nich skakać na łóżko... i żadne kary nie pomagały. Nie tak dawno zawisł na drzwiczkach najwyższej szafki w pokoju i pod jego ciężarem poleciała na niego ! Na całe szczęście, pokój jest wąski i zatrzymała się na przeciwległej ścianie a syn spadł tylko na podłogę. Macie jakieś pomysły co z takim malcem można zrobić? Są wakacje i mu się nudzi i widzę, że się tylko czai żeby znowu coć podobnego zmalować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twój malec ma dużo energii do spożytkowania :) Może zabierz go na jakieś lotnisko, niech poogląda samoloty, niech poobserwuje skoki spadochronowe, oglądajcie razem filmy na YT związane z lotnictwem, kto wie, może wyrośnie z niego jakiś mały pasjonata lotnictwa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Małym pasjonatem lotnictwa to już jest, ulubiona zabawka - samolot, co byś chciał - latać! Boje się, że samo oglądanie spowduje jeszcze większą chęć spróbowania, taki wiek, że wszystko co zobaczy to powatarza. A niech to!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SabinaDro

Nie do pozazdroszczenia takie problemy, wiadomo, że dzieciak jeszcze nie rozumie, że pewne rzeczy są nieosiągalne i może wpadać na głupie pomysły. Podoba mi się pomysł z trampoliną :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpadłam przez przypadek na ten wątek, więc podzielę się moimi doświadczeniami. Też od dziecka jestem pasjonatką sportów powietrznych i innych ekstremalnych :) Udało mi się na początku lipca oddać pierwszy skok w tandemie, ale zanim zdecydowałam się na niego, dwukrotnie latałam w tunelu aerodynamicznym. Myślę, że Twój maluszek byłby zachwycony tunelem, jak uda mi się wyszperać filmik to go wrzucę na forum :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Specjalne urządzenie generuje silne strugi powietrza – przy ich pomocy można unosić się w powietrzu, co gwarantuje w pełni kontrolowane, stałe warunki lotu, takie jak przy skoku ze spadochronem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tunel w którym ja latałam znajduje się w Lesznie, nazywa się FreeFly Center. Ostatnio rzuciła mi się oferta promocyjna na gruponie (z tego co pamiętam niecałe 80 zł).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tom_Dan_1

Świetny pomysł z tym tunelem aerodynamicznym :) Ja ostatnio z moimi dziecmi byłem w Jura Parku w Krasiejowie i tam mieli kino 5D też przeżyliśmy niezapomnianą zabawę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że dzieci powyżej 3 r.ż. są już w pełni świadome i będą z takiego lotu czerpały przyjemność. Najważniejsze to zaopatrzyć sie w wygodne, wiązane buty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do nagrania lotu we własnym zakresie, to myślę, że nikt nie będzie miał Ci za złe, że zrobisz sobie zdjęcie, czy nagrasz kilkuminutowy filmik. Panuje tam naprawdę przemiła i wyluzowana atmosfera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że jakieś wady wrodzone. Pod żadnym pozorem nie można nikogo do niczego zmuszać, wtedy po prostu to traci sens. Człowiek musi czerpać z tego radość. Często zdarza się, że osoby z lękiem wysokości tak własnie leczą swoją fobię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie, że nawet tam zadzwoniłem i powiedzieli, że dziecko bez problemu może tam wejść, zero ograniczeń. Zaczynam się coraz bardziej zastanawiać, w szczególności czy to na prawdę jest tak jak piszecie, od czego zależy czy ktoś leci wyżej czy niżej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mirabelkaa

A czy to są takie same loty jak bez grawitacji? Fajnie by było się poczuć bezwładnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SabinaDro

To nie wygląda jak latanie bez grawitacji bo wtedy jest w zwolnionym tempie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi