Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
ezelka

Nasze wypieki

Rekomendowane odpowiedzi

Cytrynowiec in. Cytrynka


Każdy może się poddać, to najłatwiejsza rzecz do zrobienia. Ale wytrzymać, przetrwać, gdy nie wychodzi, gdy nie wiesz co dalej, gdy inni namawiaj

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Inkaaa

Otka
Cytrynowiec in. Cytrynka

Otka a to białe w tym cieście to jest też masa?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak masa


Każdy może się poddać, to najłatwiejsza rzecz do zrobienia. Ale wytrzymać, przetrwać, gdy nie wychodzi, gdy nie wiesz co dalej, gdy inni namawiaj

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Agaluk jak robisz tą tartę ??


Każdy może się poddać, to najłatwiejsza rzecz do zrobienia. Ale wytrzymać, przetrwać, gdy nie wychodzi, gdy nie wiesz co dalej, gdy inni namawiaj

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Bettyy
Agaluk -dziekuję za słodki poczęstunek Już czuję ten smak Mmmm

Szkoda, że na prawdę nie mogę się podzielić i wszystko mi pójdzie w boczki;-)


http://suwaczki.maluchy.pl/li-62613.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-62612.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Inkaaa
Mam do Was pytanie - kupiłam takie ciasto francuskie mrożone w bloku ciasto francuskie mroĹźone | mOkazja - okazje - promocje - przeceny - wyprzedaĹźe !!!

wiecie może jak go się używa? trzeba je rozwałkować po rozmrożeniu? czy jak to działa? :wink:

Według mnie tak, jak piszesz, rozmrozisz i rozwałkujesz.
Ja tak robię z ciastem kruchym lub drożdżowym czasami. Kulki ciasta do zamrażalnika, a po rozmrożeniu rozwałkowuję.


http://suwaczki.maluchy.pl/li-62613.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-62612.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

agaluk1
Moja tarta z advocatem (miała być na spotkanie z jedną z marcóweczke 2009) ale dziedziaczki się pochorowały, więc Zapraszam:Hi ya!:

ja sie skuszę, bo wyglada słodko:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Natka - w końcu mi ślinka poleciała Sernik z galaretką bym chętnie zjadła i reszta wygląda smakowicie
Sama też nie dodawałam bo mało kto zagląda


http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hqymi36e7.png
http://www.suwaczki.com/tickers/82do3e5ekt2ocja7.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Natka ale słodkości wypiekasz:) to z galaretką spodobałoby się mojej Olci:)
Bettyy a Twoje ciasto nie kojarzy się z tradycyjnym piernikiem, zdradź sekret

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przepis na piernik
50 dag mąki
20 dag cukru
25 dag miodu
2 jaja
opakowanie przyprawy do piernika
15 dag margaryny
2 łyżeczki sody
łyżka kakao
Ze wszystkich składników zagnieźć ciasto Upiec 3 placki (będą cienkie )
Dwa dni wcześniej placki piec
Masa
1/2 l mleka (1/2 szkl odlać ) resztę zagotować z 15 dag cukru i cukru waniliowego . Do 1/2 szkl mleka dodać 5 dag mąki i 2 zółtka Dobrze wymięszać i wlać do gotującego się mleka
wystudzony budyń utrzeć z kostką masła
Placki przełożyć masą i powidłem śliwkowym Polecam


http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hqymi36e7.png
http://www.suwaczki.com/tickers/82do3e5ekt2ocja7.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
  • Dodaj nową pozycję...