Skocz do zawartości
Forum

Nasze wypieki


ezelka

Rekomendowane odpowiedzi

Inkaaa
Mam do Was pytanie - kupiłam takie ciasto francuskie mrożone w bloku ciasto francuskie mroĹźone | mOkazja - okazje - promocje - przeceny - wyprzedaĹźe !!!

wiecie może jak go się używa? trzeba je rozwałkować po rozmrożeniu? czy jak to działa? :wink:

Według mnie tak, jak piszesz, rozmrozisz i rozwałkujesz.
Ja tak robię z ciastem kruchym lub drożdżowym czasami. Kulki ciasta do zamrażalnika, a po rozmrożeniu rozwałkowuję.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-62613.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-62612.png

Odnośnik do komentarza

Przepis na piernik
50 dag mąki
20 dag cukru
25 dag miodu
2 jaja
opakowanie przyprawy do piernika
15 dag margaryny
2 łyżeczki sody
łyżka kakao
Ze wszystkich składników zagnieźć ciasto Upiec 3 placki (będą cienkie )
Dwa dni wcześniej placki piec
Masa
1/2 l mleka (1/2 szkl odlać ) resztę zagotować z 15 dag cukru i cukru waniliowego . Do 1/2 szkl mleka dodać 5 dag mąki i 2 zółtka Dobrze wymięszać i wlać do gotującego się mleka
wystudzony budyń utrzeć z kostką masła
Placki przełożyć masą i powidłem śliwkowym Polecam

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hqymi36e7.png
http://www.suwaczki.com/tickers/82do3e5ekt2ocja7.png

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...