Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
karolina86

Ciąża zaraz po poronieniu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mario1

Nadzieja,ślicznotka Zuzia❤️MamoJulianka,dzięki muszę poszukać Bożka tez mi juz link dała .Musze też sprubowac to BLW nie prubowalismy jeszcze ,Bruno raczej wszystko je co mu dam,co widać po nim😂🙊Aga,dokładnie tak jak piszą dziewczyny,musisz przejść żałobę i po mału będzie lepiej z dnia na dzień ,a to ze juz chcesz być w ciazy znowu to normalne każda z nas tak miała .Pozdrawiam i trzymam kciuki oby jak najszybciej się udało

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Pikey

Mario- ja czesto zagladam na blwprzepisy.pl

Tam jest masa info i przykladowe jedzonko 😁

Ale ladne te nasze slicznosci!

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Eve

Dziewczyny gratuluję i trzymam kciuki za Was wszystkie:)

 

Ja wyczekuje okresu.. dziś już 36dzien i nic

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Niecierpliwa

Laski dzięki za wsparcie ❤ jestescie niesamowite ❤ dajecie siłę do walki 💪 

Cudak daj znac jak tam wyniki. 

Ja narazie jestem w szoku. Nie spodziewałam  sie. Ten miesiac uznalam za stracony 🙂 Troche się boję isc na betę. Ale pewnie pójdę w tygodniu bo mnie zezre od srodka . Do lekarza pójdę za jakiś czas. Dopiero jak będzie widoczne serduszko. Teraz co ma byc to bedzie 🙂 narazie do mojej codziennej dawki dołącza duphaston 2x 🙂

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość smutek86

Niecierpliwa, Cudak trzymam kciuki za piękną betę

Ja jestem na diecie cukrzycowej, sprawdzam glukozę 4×dziennie, na razie przekroczeń nie mam, ale pilnuję się z tym co i kiedy jem... zobaczymy, co będzie dalej... 

Kasik, Nurkowanie kiedy macie teraz wizyty? U mnie za tydzień prenatalne, na razie staram się o tym nie myśleć... w tygodniu jeszcze mam wizytę u endokrynologa... także od wizyty do wizyty...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Kasik
1 godzinę temu, Gość smutek86 napisał:

Niecierpliwa, Cudak trzymam kciuki za piękną betę

Ja jestem na diecie cukrzycowej, sprawdzam glukozę 4×dziennie, na razie przekroczeń nie mam, ale pilnuję się z tym co i kiedy jem... zobaczymy, co będzie dalej... 

Kasik, Nurkowanie kiedy macie teraz wizyty? U mnie za tydzień prenatalne, na razie staram się o tym nie myśleć... w tygodniu jeszcze mam wizytę u endokrynologa... także od wizyty do wizyty...

Dobrze ze cukier nie skacze, będzie dobrze Kochana 🙂 Jak się czujesz? Już prenatalne, jejku ale to leci 😍 Którego dnia idziesz? U mnie wizyta 7.10, mam wielkie nadzieję związane z nią 💓

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość smutek86
15 minut temu, Gość Kasik napisał:

Dobrze ze cukier nie skacze, będzie dobrze Kochana 🙂 Jak się czujesz? Już prenatalne, jejku ale to leci 😍 Którego dnia idziesz? U mnie wizyta 7.10, mam wielkie nadzieję związane z nią 💓

To ja przed Tobą - 5.10 prenatalne... ogólne samopoczucie dobre, staram się dużo odpoczywać 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Cudak88

Odebrałam wyniki. Dziewczyny, beta wskazuje na 4 tydzień zgodnie z prawdą (dzisiaj 99mlU/ml). Zobaczymy co będzie za dwa dni.

Trochę zmartwiła mnie prolaktyna - 1259 mlU/I, a norma: 127-637. A przed owulacją miałam już w normie.

TSH niby w porządku. Wynik: 3.46mlU/I, norma: 0.27 - 4.20, ale w pierwszym trymestrze powinno być maksymalnie: 2.32 wg rozpiski. Przed owu miałam 1.3. 

Progesteron i estradiol się zgadza. Morfologia krwi też w porządku. Będę konsultować to z lekarzem za dwa dni, natomiast chciałam zapytać... Czy te wyniki są ok? Czy tak się zdarza np. jeśli chodzi o wzrost prolaktyny? Wiem, że na niewiele rzeczy mam wpływ, ale chcę chociaż dopilnować tego co mogę. Będę bardzo wdzięczna za jakąkolwiek podpowiedź. Ściskam Was!!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Cudak88

Odebrałam wyniki. Dziewczyny, beta wskazuje na 4 tydzień zgodnie z prawdą (dzisiaj 99mlU/ml). Zobaczymy co będzie za dwa dni.

Trochę zmartwiła mnie prolaktyna - 1259 mlU/I, a norma: 127-637. A przed owulacją miałam już w normie.

TSH niby w porządku. Wynik: 3.46mlU/I, norma: 0.27 - 4.20, ale w pierwszym trymestrze powinno być maksymalnie: 2.32 wg rozpiski. Przed owu miałam 1.3. 

Progesteron i estradiol się zgadza. Morfologia krwi też w porządku. Będę konsultować to z lekarzem za dwa dni, natomiast chciałam zapytać... Czy te wyniki są ok? Czy tak się zdarza np. jeśli chodzi o wzrost prolaktyny? Wiem, że na niewiele rzeczy mam wpływ, ale chcę chociaż dopilnować tego co mogę. Będę bardzo wdzięczna za jakąkolwiek podpowiedź. Ściskam Was!!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Nurkowanie

Smutek ja w tąsrode i następna na nfz, ale nie obiecuje, gość jest dziwny. Międzyczasie prywatnie. Wyniki lab odebrałam, są ok, tsh poleciało poniżej 1, więc dawke zmniejszam. Prenatalne mam 16.10 w invicta na nfz mam nadzieje,  ze dotrwamy. Ja nie myśle zbyt wiele, nic tu ode mnie nie zalezy, nie będę stresować maluszka. Mam być to będzie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Cudak88

I ja zdaję sobie sprawę, że nie ma raczej tutaj żadnej lekarki, ale pytam, bo może któraś miała podobnie... Pozdrowienia z pracy 🙃

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Nurkowanie

Cudak tsh do zbicia, mialam dokladnie ten sam wynik po 1 stracie, trzymaj sie norm ciążowych nie tych dla całej populacji. Euthyrox Ci pewnie zleci. 

Prolaktyna w ciazy skacze do góry, nie wiem czy w ciazy można przy niej grzebać, ale jak coś to jest łatwe do obniżenia. Ja w ciazy nawet nie badam. Jest to hormon stresu  postaraj się nie denerwowac.Byc moze wynik jest ok.

Beta ok, byle rosła odpowiednio. 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Kasik

Cudak88 tsh za wysokie, zapisz się do endokrynologa, prawdopodobnie przepisze Ci euthyrox. Najlepiej żeby było koło 2. Zrob też Ft4. 

Z prolaktyna nie pomogę. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Pikey

Aga88- jak sie macie? Jak sie czujesz?

 

Fiolka- jak po cc? Jak Witus, oprocz tego ze cudny 😍?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Cudak88

Eve - mam nadzieję, że okres się pojawi, bo to chyba jedyny okres na który się tak czeka, ja czekałam 38 dni. I przyszedł! U Ciebie też się pojawi lada dzień! 

Niecierpliwa - to musi być szok dla Ciebie, tym bardziej, że naprawdę się nie nastawiałaś! 🙂 cudownie!!! Ja zdecydowałam się na wizytę u lekarza jutro, ponieważ chciałabym mieć przypisane coś, co może pomóc mi w pierwszych tygodniach (nawet nie chcę, żeby mi gdziekolwiek zaglądała, bo wiem, że tam jeszcze nic nie widać) - np. duphason czy luteine, albo jedno i drugie. Oby moja babeczka się zgodziła i nie miała problemu z wypisaniem odpowiednich recept. 

Bardzo dziękuję za gratulacje, trzymajcie mocno kciuki, proszę... ❤️

Nurkowanie, Kasik - dziękuję Wam za słowa otuchy i porady co dalej z tymi wynikami, pokażę je jutro i zobaczymy co usłyszę, a jeśli ginekolog nie będzie chciała nic robić z tsh to zgłoszę się do endokrynologa od razu. 


Ogólnie ciągle staram się chłodno o tym myśleć, ale w tym wszystkim jestem w szoku, że to tak szybko się stało. Na pierwszą ciążę czekaliśmy 14 miesięcy, więc też nie dowierzam, że coś się dzieje. Jutro kolejna beta, oby przyrastała, a potem daję sobie trochę luzu z tym. Brzuch pobolewa. Ciągle jestem niesamowicie senna.

Trzymam mocno kciuki za prenatalne, Dziewczyny, wszystko będzie dobrze! ❤️ 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Eve
2 godziny temu, Gość Cudak88 napisał:

Eve - mam nadzieję, że okres się pojawi, bo to chyba jedyny okres na który się tak czeka, ja czekałam 38 dni. I przyszedł! U Ciebie też się pojawi lada dzień! 

 

 

U mnie dziś 37dzien. Niestety tak jest że na ten akurat się czeka, na inne nigdy nie.

Nie mogę sobie skojarzyć Ty miałaś jakoś niedawno stratę? Który tc? 

Trzymam kciuki za teraz, ale musisz obnizyc tsh. Choć mi na początku ciazy skończyło do 9,3 ale dostałam letrox100 i zeszło ładnie. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Nurkowanie

Eve zapytaj lekarza moze oeparol jak zwiekszy sluz i zmiekczy macice to szybcuej okres przyjdzie tez. Ale to dla osób bez padaczki i bez problemów z krzepliwością krwi.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Eve
11 minut temu, Gość Nurkowanie napisał:

Eve zapytaj lekarza moze oeparol jak zwiekszy sluz i zmiekczy macice to szybcuej okres przyjdzie tez. Ale to dla osób bez padaczki i bez problemów z krzepliwością krwi.

Akurat z tym nie mam problemów, ale poczekam jeszcze 2-3dni i wtedy będę dzwonić. Podbrzusze wczoraj i dziś lekko pobolewalo, humor też mam wisielczy więc może lada chwila będzie. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Magda
W dniu 26/9/2020 o 8:17 PM, Gość Cudak88 napisał:

Odebrałam wyniki. Dziewczyny, beta wskazuje na 4 tydzień zgodnie z prawdą (dzisiaj 99mlU/ml). Zobaczymy co będzie za dwa dni.

Trochę zmartwiła mnie prolaktyna - 1259 mlU/I, a norma: 127-637. A przed owulacją miałam już w normie.

TSH niby w porządku. Wynik: 3.46mlU/I, norma: 0.27 - 4.20, ale w pierwszym trymestrze powinno być maksymalnie: 2.32 wg rozpiski. Przed owu miałam 1.3. 

Progesteron i estradiol się zgadza. Morfologia krwi też w porządku. Będę konsultować to z lekarzem za dwa dni, natomiast chciałam zapytać... Czy te wyniki są ok? Czy tak się zdarza np. jeśli chodzi o wzrost prolaktyny? Wiem, że na niewiele rzeczy mam wpływ, ale chcę chociaż dopilnować tego co mogę. Będę bardzo wdzięczna za jakąkolwiek podpowiedź. Ściskam Was!!!

Prolaktyna wzrasta w ciąży. Podobno się jej nie sprawdza już w ciąży. Po cichu gratuluję ❤️

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Cudak88

Trzymaj kciuki, Magda! Mocno! Bo boję się bardzo i na razie staram się to traktować na spokojnie.

Eve - straciłam ciążę oficjalnie w 8 tygodniu, ale nie zobaczyłam nawet serca, więc ciąża obumarła wcześniej. 😞 2 miesiące temu miałam zabieg, chodzilam na kontrolę, wszystko się zagoiło. Po pierwszym okresie od zabiegu dostałam zielone światło. Jutro będę wiedzieć na czym stoję z tymi lekami wszystkimi i wynikami. Dobrej nocy!!! ❤️

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Niecierpliwa

Cudak 💪💪 daj znac jak jutro po wizycie i jaki wynik bety. 

Ja na chłodno podchodzę do tematu. Co chwilę myślę czy zrobic betę. A potem stwierdzam po co. Boję się miec nadzieje. Na wizytę pójdę w skończonym 6 tyg. Może nawet w 7. O ile w "między czasie" nic się nie wydarzy. 

Podbrzusze mnie  boli, czuje się popuchnieta. Cycki bolą ale tak normalnie, jak na okres. 

Mam mętlik w głowie. Masakraaa.

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Kk24

Cześć dziewczyny ;* piszę żeby wielu z was dodać tu nadziei 😉 w sobote po 20 przyszedł na świat mój drugi już po poronieniu synek. Całe 3260g i 55cm do kochania 🙂 poród naturalny, jak wszystko będzie ok to jutro do domu 😉

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...