Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
karolina86

Ciąża zaraz po poronieniu

Rekomendowane odpowiedzi

Enamel możliwe, że bez tej tony leków i supli nie byłabym teraz w ciąży ☹️ mój mąż też dzielnie łykał wszystko co kazał lekarz. Dzięki, imię po moim tacie. Bardzo czekał na moje dziecko, ale niestety zachorował na raka, w tym czasie straciłam pierwszą ciążę. Gdy przegrywał walkę z chorobą ja zaszłam w kolejną ciążę, jak woziłam go latem na radioterapię, biedny wachlował mnie w aucie bo bardziej martwił się o mnie niż o siebie. Straciłam tą drugą ciążę 2 tyg. po jego śmierci. Smutno mi, że nie doczekał wnuka ode mnie a moje dziecko nigdy go nie pozna. Chciałam poniekąd uczcić pamięć o nim tym imieniem ❤️ 


Aniołek 09.01.2019 12 tydz.
Aniołek 24.07.2019 8 tydz.

2nn33e3k6sila981.png

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Mario1

Enamel,cudna wiadomość ,oszczędzaj się kochana i wypoczywaj a wszystko będzie dobrze.Fiolka,przypomnij mi imię jakie wybraliście tyle tu się dzieje że nie pamietam .Nurkowanie co u ciebie ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Ewelina26

Fiolka

Dziękuję Ci bardzo,  zaraz pokażę jej to co napisałaś może skorzysta z pomocy 😊

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dziewczyny, czy któraś z Was miała styczność z cholestazą ciążową? Odebrałam dziś wyniki ALT 106 (0-31) i AST 61,79 (0-32). Od kilku dobrych tygodni swędzi mnie skóra. Przeczytałam, że to może być cholestaza ciążowa. Jestem przerażona. Przełożyłam wizytę u ginekologa na jutro. Strasznie boję się o małego. 


Aniołek 09.01.2019 12 tydz.
Aniołek 24.07.2019 8 tydz.

2nn33e3k6sila981.png

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Pikey

Fiolka- moja mama miala, w dwoch ciazach, ona nic nie brala, dzieci zdrowe, ale teraz daja odpowiednie leki

Kolegi zona miala straszna teraz jak byla w ciazy ale leki pomogly. Urodzila cudnego duzego chlopca bez problemu

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Tajaka1

Fiolka, ja miałam w bliźniaczej. Dostałam od razu skierowanie do szpitala ale to było 13 lat temu więc wiedza i leczenie teraz pewnie inne. 

Gabi, wcześnie miałaś prenatalne. Cieszę się, że jest ok. Ja dopiero w przyszłym tygodniu. 

Dorota, fajnie, że się odezwałaś. Pytałam kiedyś o Ciebie. Zaglądaj częściej. 

U mnie już 12+2, ciągłe plamienia z polipa, samopoczucie średnie ale wiara i optymizm jest więc jakoś idzie do przodu. 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Basia37
47 minut temu, Gość Tajaka1 napisał:

Fiolka, ja miałam w bliźniaczej. Dostałam od razu skierowanie do szpitala ale to było 13 lat temu więc wiedza i leczenie teraz pewnie inne. 

Gabi, wcześnie miałaś prenatalne. Cieszę się, że jest ok. Ja dopiero w przyszłym tygodniu. 

Dorota, fajnie, że się odezwałaś. Pytałam kiedyś o Ciebie. Zaglądaj częściej. 

U mnie już 12+2, ciągłe plamienia z polipa, samopoczucie średnie ale wiara i optymizm jest więc jakoś idzie do przodu. 

 

Tajaka1 plamisz z polipa doczesnowego? Przepraszam ale umknęła mi ta wiadomość A okazało się że ja też mam. Teraz 11t4d .Dostałam globulki którą mam brać raz na tydzień przez 3 tyg żeby infekcja się nie wydała. Czy moge zapytac jak plamisz? Czy ciagle czy tylko czassmi? Z krwia czy inny kolor? Troche sie martwie bo po wizycie zaczelam plamic wlasnie. Wczesniej mialam jakby tylko taka zoltawa wydzieline. Lekarz mój nie odpisał A dopiero za tydzień mam prenatalne. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Tojaka1

Basia, tak mam dużego polipa doczesnowego. Plamię praktycznie codziennie, rzadkością są ostatnio dni bez plamienia. Przeważnie jest to krew, lub śluz z krwią, czasami brązowa wydzielina. 

Jak na wizycie byłaś badana to teraz możesz plamić właśnie dlatego. 

Dla mnie jest to bardzo trudne doświadczenie bo poprzednie poronienie zaczęło się od plamień właśnie więc teraz to ciągle plamienie jest czymś strasznym. 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No dziewczyny idziecie jak burza .Coraz więcej Was z brzuszkami😍 

A tym czasem Karolka skończyła wczoraj 4 miesiace😘

Screenshot_20200506-202524_Gallery.jpg

  • Lubię to 1

Aniołek 31.08.2018 http://fajnamama.pl/suwaczki/qukf8qr.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Fiolka ja miałam cholestaze, swędzenie stop i dłoni  nie dawało mi spać, siostra to samo. U mnie obeszło się bez szpitala, leki pomogly spowolbic wzrost alt i aspat, ciąża zakończona cięciem bo młody niechcial wychodzić a wyniki rosły. Siostra przez cholestaze trafiła do szpitala na patologię ciąży, dostawała kroplówki i inne leki, teoche zbili jej i zahamowało przyrost, ale jak tylko było można to rozwiązali ciążę cięciem. U niej doszła też cukrzyca ciążowa. 


Synek 07.2015 

*Aniołek 02.2020 (12tydz)*

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Mario1

Soniamalutka,Karolcia jak wyrosła 😍 jest słodka 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Basia37
1 godzinę temu, Gość Tojaka1 napisał:

Basia, tak mam dużego polipa doczesnowego. Plamię praktycznie codziennie, rzadkością są ostatnio dni bez plamienia. Przeważnie jest to krew, lub śluz z krwią, czasami brązowa wydzielina. 

Jak na wizycie byłaś badana to teraz możesz plamić właśnie dlatego. 

Dla mnie jest to bardzo trudne doświadczenie bo poprzednie poronienie zaczęło się od plamień właśnie więc teraz to ciągle plamienie jest czymś strasznym. 

 

No dla mnie też to olbrzymi stres z tego samego powodu. Też poronilam 6 miesięcy temu A rozpoczęło się dokladnie od tego samego- od plamien. Mój gin zapisał mi te globulki tylko i uspokoił. Choć każda chwila to myślenie czy z malenstwem ok. Każda toaleta to stres. Ale nie pozostaje nam nic innego tylko mieć nadzieję że wszystko jest dobrze. Tylko spokój może nas uratować:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Soniamalutka

Mario oj wyrosła. Szybko rosną te nasze forumowe dzieciaczki i wszystkie takie śliczne, takie wyczekane i takie kochane🥰

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Okropny bol
7 godzin temu, Soniamalutka napisał:

No dziewczyny idziecie jak burza .Coraz więcej Was z brzuszkami😍 

A tym czasem Karolka skończyła wczoraj 4 miesiace😘

Screenshot_20200506-202524_Gallery.jpg

Laleczka 🙂

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Patunia87

Soniamalutka jak ten czas leci. Już 4 miesiące, ślicznotka 😘

Toiaka Basia współczuję Wam tych plamień. Mam nadzieję że nie będą już długo trwały. 

Fiolka czekam na wieści jak po wizycie

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Patunia87 jestem po wizycie. Z małym OK. Twierdzi, że to, że wszyscy lekarze mówią, że jest większy to przez to, że mały ma dużą głowę i nieco mniejszy brzuszek. Że to głowa tak podwyższa średnią. Co do wątroby muszę się zgłosić do hepatologa i tam koniecznie zrobić USG. Nie wyklucza cholestazy (może to być sam początek choroby) ale może być to też od tego, że biorę leki na epilepsję, które obciążają wątrobę. Z tym że był zdziwiony bo te leki biorę już od lat i nic się nie działo. A może być też od tego, że mam problemy z cukrami a jem sporo owoców co może obciążyć wątrobę. Więc tak naprawdę dopiero po USG u hepatologa może byłoby wiadomo co to jest. No i mam brać na razie esseliv na to. Do dupy z tym wszystkim ☹️

 


Aniołek 09.01.2019 12 tydz.
Aniołek 24.07.2019 8 tydz.

2nn33e3k6sila981.png

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Pikey

Kurde Fiolka, znowu cos, a bedziesz miala wizyte u hepatologa jakos niedlugo?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pikey muszę jutro podzwonić. Dzisiaj już było na to za późno. Pewnie będzie problem kogoś znaleźć kto przyjmuje i się tego podejmie. Ginekolog powiedział, że nie są chętni na badanie USG u kobiet w ciąży bo wszystkie organy są pościskane i wyżej niż zwykle. Boli mnie pod żebrami. Ciężko będzie się tam dostać. Ehhh 😞


Aniołek 09.01.2019 12 tydz.
Aniołek 24.07.2019 8 tydz.

2nn33e3k6sila981.png

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Pikey

Fiolka- to do doopy. Ale moze kogos znajdziesz, w koncu to czeste wiec ktos musi byc.

Tak sobie mysle ze najwazniejsze ze z Witusiem wszystko dobrze.

Byle jeszcze dotrwac 16 tyg....

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Enamel

Fiolka, trzymam kciuki żeby udało się szybko umówić tą wizytę u hepatologa i sprawdzić o co chodzi.
Tojaka, Basia  łączę się z Wami w stresie związanym z plamieniami, u mnie z innego powodu,  ale ponieważ wcześniejsze doświadczenia są jakie są, to wewnętrzny niepokój mnie nie opuszcza.
 Wyglada na to, że zapisałam się na prenatalne też wcześnie, bo będzie wtedy 11+6.  Kolejne stresy przed nami. 
Soniamalutka Karolka taka dostojna panienka, śliczna 😃

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Mario1

Fiolka,biedna ty wciąż coś 😔ale najważniejsze że Wituś ma się dobrze,dla niego zniesiesz wszystko❤️wynagrodzi ci później uśmiechem za to.Pamietasz jak ja miałam bole w boku pod żebrami i się zwijalam ponad 2 tygodnie.Masakra była wtedy noce nie przespane ale wytrwałam ,warto było .Bruno teraz wszystko wynagradza ❤️ Będzie dobrze kochana ,zleci zobaczysz i będziecie juz razem.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Patunia87

Fiolka, znajdziesz coś i będzie wszystko dobrze. Świetnie że Wituś zdrowo rośnie. Częste to jest u dzieci że coś mają większe, coś mniejsze, a później nawet tego nie widać. 

U mnie zamknęli dzisiaj szpitala z powodu korona. W razie czego będę musiała szukać czegoś innego. Stresująca już jest ta sytuacja z wirusem.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Kasik
W dniu 5/5/2020 o 10:27 PM, Fiolka87 napisał:

Enamel możliwe, że bez tej tony leków i supli nie byłabym teraz w ciąży ☹️ mój mąż też dzielnie łykał wszystko co kazał lekarz. Dzięki, imię po moim tacie. Bardzo czekał na moje dziecko, ale niestety zachorował na raka, w tym czasie straciłam pierwszą ciążę. Gdy przegrywał walkę z chorobą ja zaszłam w kolejną ciążę, jak woziłam go latem na radioterapię, biedny wachlował mnie w aucie bo bardziej martwił się o mnie niż o siebie. Straciłam tą drugą ciążę 2 tyg. po jego śmierci. Smutno mi, że nie doczekał wnuka ode mnie a moje dziecko nigdy go nie pozna. Chciałam poniekąd uczcić pamięć o nim tym imieniem ❤️ 

Kurcze Fiolka nie znalam tak szczegółowo twojej historii...  Bardzo duzo cierpienia Cie spotkalo. Bardzo trzymam kciuki za Ciebie. Imie cudowne i najważniejsze, że nie losowe, a bardzo wazne dla Ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...