Skocz do zawartości
Forum

Sernik z rosą ;)


*Malinka*

Rekomendowane odpowiedzi

Sernik z rosą

CIASTO
2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
2 żółtka
1 jajko
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 kostki margaryny

MASA SEROWA
1 kg sera (w wiaderku)
1 szklanka cukru
1/2 szklanki oleju
1 szklanka mleka
budyń śmietankowy
2 jajka
4 żółtka

ROSA
6 białek
1 szklanka cukru

Przepis na ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. Schłodzić 1/2 godziny.
Przepis na masę serową: Składniki masy serowej zmiksować.
masa serowa jest bardzo rzadka, ale taka musi być.
Przepis na rosę: Ubić sztywną pianę z białek. Dalej ubijając dodawać stopniowo cukier.
białka ubić podczas pieczenia sernika, najlepiej przed samym wyłożeniem piany na sernik.
Pieczenie ciasta: Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć schłodzone ciasto. Na ciasto wylać masę serową i upiec. Sernik piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni C.

Pod koniec pieczenia (gdy ser będzie rumiany) wyłożyć pianę ubitą z cukrem i piec jeszcze chwilę (do momentu gdy piana będzie delikatnie brązowa - inaczej nie zrobi się rosa). Gdy ciasto będzie zimne to będzie tworzyć się rosa.

Smacznego ;)

Odnośnik do komentarza

*Malinka*
Sernik z rosą

CIASTO
2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
2 żółtka
1 jajko
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 kostki margaryny

MASA SEROWA
1 kg sera (w wiaderku)
1 szklanka cukru
1/2 szklanki oleju
1 szklanka mleka
budyń śmietankowy
2 jajka
4 żółtka

ROSA
6 białek
1 szklanka cukru

Przepis na ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. Schłodzić 1/2 godziny.
Przepis na masę serową: Składniki masy serowej zmiksować.
masa serowa jest bardzo rzadka, ale taka musi być.
Przepis na rosę: Ubić sztywną pianę z białek. Dalej ubijając dodawać stopniowo cukier.
białka ubić podczas pieczenia sernika, najlepiej przed samym wyłożeniem piany na sernik.
Pieczenie ciasta: Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć schłodzone ciasto. Na ciasto wylać masę serową i upiec. Sernik piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni C.

Pod koniec pieczenia (gdy ser będzie rumiany) wyłożyć pianę ubitą z cukrem i piec jeszcze chwilę (do momentu gdy piana będzie delikatnie brązowa - inaczej nie zrobi się rosa). Gdy ciasto będzie zimne to będzie tworzyć się rosa.

Smacznego ;)

brzmi smakowicie moze jakas fotka??

Nasz ALBUMIK :]]
http://parenting.pl/album.php?u=1847

http://patrycja-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png
http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqdqk3hg3a5g3l.png

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...