Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
kaskasto

Kabanosy w cieście francuskim

Rekomendowane odpowiedzi

Kabanosy w cieście francuskim

Składniki:
ciasto francuskie
kabanosy
musztarda
jajko

Aby było szybciej - kupuję mrożone ciasto francuskie.
Ciasto lekko rozmrożone - kroję na trójkąty (nie wychodzą mi nigdy równe), następnie smaruję każdy trójkąt musztardą, wkładam kawałek kabanosa, zawijam ciasto w taki sposób, aby końce kabanosów wystawały, wierzch ciasta smaruję roztrzepanym żółtkiem. Kabanosiki układam na blaszce i piekę ok. 30 min. w dobrze nagrzanym piekarniku.


Mama Dominika (16.07.2001), Oskara (02.07.2005), Nikosia (25.06.2009) i Małgosi (07.08.2013)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja tak czasami robię ale z parówkami (wiem, że są niezbyt zdrowe ale wybieram takie najbardziej mięsne i jem tylko raz na jakiś czas). Pyszne danie kolacyjne z tego wychodzi.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...