Skocz do zawartości
Forum

Nasze gotowanie


mosia

Rekomendowane odpowiedzi

Mosiu dzis dopiero dojrzałam Twoje zdjęcia ze schabowym i pomidorówką i to ciasto dziś noooooo ja chcem do domu bo zgłodniałam :D

wszystko pyszne smakowite

mam nadzieję, że przepis na ciacho zamieściłaś :D ??

Każdy może się poddać, to najłatwiejsza rzecz do zrobienia. Ale wytrzymać, przetrwać, gdy nie wychodzi, gdy nie wiesz co dalej, gdy inni namawiaj

Odnośnik do komentarza

dziewczyny, skąd Wy macie tyle pomysłów na obiad? u nas to ciągle się wszystko powtarza, jakoś mam małe chęci na gotowanie i wymyślanie. może dlatego, że już mam dość mojej 'wynajmowanej' kuchni? już za jakieś pół roku mam nadzieję, że się przeniesiemy na swoje i będę mogła gotować w tej mojej wymarzonej kuchni ;) i wtedy będą chęci na wymyślanie...

Mosia - wymiatasz z tym jedzonkiem!!

"dziecko to uwidoczniona miłość" /// mama 3-letniego szczęścia! :)

Odnośnik do komentarza

Ezelko z warzywami i mięskiem mielonym :D zaraz dam przepis

Gołąbki po gorlicku

Składniki:
1 kg – mielonej cielęciny z wołowiną,
0,5 kg – włoskiej kapusty,
2 – marchewki,
2 – pietruszki,
2 – ząbki czosnku,
3 – jajka,
1 - szklanka bułki tartej,
sól, pieprz
mąka do panierowania

sos :
0,5 l. – śmietany,
5 – ząbków czosnku,
1 – szklanka pasty pomidorowej,
0,5 - pęczka natki pietruszki,
2- łyżeczki maki,
sól, pieprz

Plan
zmielone, osolone mięso wołowo-wieprzowe mieszamy z posiekaną kapustą, pokrojoną drobno : marchewką, pietruszką i cebulą i zgniatamy 2 ząbki czosnku,
dodajemy 2 jajka i wyrabiamy z bułką tartą na jednolitą masę, umożliwi to uformowanie owalnych kotlecików,
które przed obsmażeniem obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony,
przekładamy je do garnka podlewamy bulionem i dusimy na b. małym ogniu przez ok. 15 min.

sos:
na patelni roztapiamy masło i dodajemy posiekany czosnek – nie zgniatamy go gdyż się przypali i chwilkę dusimy,
dodajemy troszeczkę maki i rozcieramy z masłem
po zdjęciu patelni z ognia dodajemy pastę pomidorową, dokładnie całość mieszając,
dodajemy ok. 0,5 chochelki bulionu z gotujących się gołąbków
po wymieszaniu stawiamy na ogień i po podgrzaniu ponownie zdejmujemy z ognia i łączymy ze śmietaną, którą należy wpierw posolić i mieszając trzepaczką łączymy ze sobą,
dodajemy posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy solą i pieprzem
doprowadzamy do zagotowania mieszając co jakiś czas
podajemy gołąbki na półmisku oblewając je sosem

Każdy może się poddać, to najłatwiejsza rzecz do zrobienia. Ale wytrzymać, przetrwać, gdy nie wychodzi, gdy nie wiesz co dalej, gdy inni namawiaj

Odnośnik do komentarza

Otka
Ezelko z warzywami i mięskiem mielonym :D zaraz dam przepis

Gołąbki po gorlicku

Składniki:
1 kg – mielonej cielęciny z wołowiną,
0,5 kg – włoskiej kapusty,
2 – marchewki,
2 – pietruszki,
2 – ząbki czosnku,
3 – jajka,
1 - szklanka bułki tartej,
sól, pieprz
mąka do panierowania

sos :
0,5 l. – śmietany,
5 – ząbków czosnku,
1 – szklanka pasty pomidorowej,
0,5 - pęczka natki pietruszki,
2- łyżeczki maki,
sól, pieprz

Plan
zmielone, osolone mięso wołowo-wieprzowe mieszamy z posiekaną kapustą, pokrojoną drobno : marchewką, pietruszką i cebulą i zgniatamy 2 ząbki czosnku,
dodajemy 2 jajka i wyrabiamy z bułką tartą na jednolitą masę, umożliwi to uformowanie owalnych kotlecików,
które przed obsmażeniem obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony,
przekładamy je do garnka podlewamy bulionem i dusimy na b. małym ogniu przez ok. 15 min.

sos:
na patelni roztapiamy masło i dodajemy posiekany czosnek – nie zgniatamy go gdyż się przypali i chwilkę dusimy,
dodajemy troszeczkę maki i rozcieramy z masłem
po zdjęciu patelni z ognia dodajemy pastę pomidorową, dokładnie całość mieszając,
dodajemy ok. 0,5 chochelki bulionu z gotujących się gołąbków
po wymieszaniu stawiamy na ogień i po podgrzaniu ponownie zdejmujemy z ognia i łączymy ze śmietaną, którą należy wpierw posolić i mieszając trzepaczką łączymy ze sobą,
dodajemy posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy solą i pieprzem
doprowadzamy do zagotowania mieszając co jakiś czas
podajemy gołąbki na półmisku oblewając je sosem

Dzięki:Śmiech: właśnie wydawało mi się, że są obsmażone i mnie to zaciekawiło:Śmiech:

Sprzedam ubranka dla dziewczynki 68-74
http://szafka.pl/profil/ezelka/sprzedaje_lub_wymieniam
KINGA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-59384.png
KALINA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-61108.png
http://s2.pierwszezabki.pl/041/041021940.png?9757Z

Odnośnik do komentarza

ulcia Ty tez placki ze smietana i cukrem jesz??:36_1_21:

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3cx1hp58fyeab3.png

http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=65615126149045d49.png

You never know how strong you are until being strong is the only choice you have

Nie win za nic nikogo w swoim zyciu,dobrzy ludzie daja szczescie,zli-doswiadczenie. Najgorsi ludzie daja Ci dobre lekcje a najlepsi piekne wspomnienia

"NIGDY NIE REZYGNUJ Z CELU TYLKO DLATEGO, ŻE OSIĄGNIĘCIE WYMAGA CZASU. CZAS I TAK UPŁYNIE."

:angel1: 4.10.2011 [*]

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...