Skocz do zawartości
Forum

Pszenny chleb z miodem (również dla opornych)


kat_ja

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:
-1,5 szklanki mąki pszennej chlebowej
-1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
-3 łyżki mleka w proszku
-1 paczka(7g) drożdży suszonych
-1,5 szklanki ciepłej wody
-1 łyżeczka soli
-2 łyżki miodu
-2 łyżki oliwy

Wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszać mikserem. Zostawić ciasto do wyrośnięcia ( Ten etap można pominąć, nawet po jednokrotnym wyrastaniu chleb jest pyszny)Przelać do formy i jeszcze raz zostawić do wyrośnięcia. Piec ok. 30 minut w temp. 200C .

BĘDĄC MATKĄ NIGDY NIE MÓW, ŻE JESTEŚ NA COŚ PRZYGOTOWANA...

http://lb5f.lilypie.com/ItFmp2.png

Odnośnik do komentarza

Ninnare to znaczy, że jak masz mało czasu albo nie możesz się doczekać to po wymieszaniu składników przelewasz ciasto od razu do formy i czekasz aż wyrośnie. Jak wyrośnie to od razu do pieca.
A to jest bardzo fajna strona o pieczeniu chleba. Autorki postanowiły pokazać od początku do końca jak można upiec różne rodzaje chleba Piekarnia po godzinach
Ja przeglądam również inne ich blogi kulinarne i muszę powiedzieć, że ich wypieki są imponujące!

BĘDĄC MATKĄ NIGDY NIE MÓW, ŻE JESTEŚ NA COŚ PRZYGOTOWANA...

http://lb5f.lilypie.com/ItFmp2.png

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...