Pytania do pediatry

Morfologia a ciągły kaszel u dziecka

~Karolinarrrr

~Karolinarrrr

Witam, córka miała robiona morfologię z powodu ciągłego odrywajacego kaszlu (1.5msc). Czy te wyniki coś wyjaśniają?
Leukocyty: 5.00 (4.5-13)
Liczba neutrocytow: 1.64 (1.8-7.8)
Liczba limfocytów: 2.42 (1.35-6.5)
Liczba monocytow: 0.600 (0.045-1.175)
Liczba eozynocytow: 0.260 (0.045-0.650)
Liczba bazocytow: 0.040 (0.000-0.130)
%neutrocytow: 33.1 (40-60)
%limfocytow: 48.8 (30-50)
%monocytow: 12.0 (1-9)
%eozynocytow: 5.2 (1-5)
%bazocytow: 0.90 (0.00-1.00)
Erytrocyty: 4.58 (4.00-5.20)
Hemoglobina: 13.2 (11.8-16.00)
Hematokryty: 39.6 (35.0-45.0)
MCV: 87 (76-90)
MCH: 28.8 (25.0-31.0)
MCHC: 33.2 (32.0-35.0)
RDW: 14.1 (11.5-14.0)
Płytki krwi: 190 (150-450)
MPV: 9.00 (6.00-11.00)
PCT: 0.170 (0.200-0.500)
PDW: 17.0 (8.0-18.0)

CRP <1.0 (<5.0)<br />
Córka ma 8 lat i antybiotyk sumamed oraz augumentin nie pomogły. Czy wyniki coś sugerują?

Odpowiedzi znajdują się poniżej