O wszystkim

Przetwory na zimę

Odpowiedzi znajdują się poniżej

botaniczka

botaniczka

U mnie od zawsze moja mama robila roznego rodzaju przetwory na zime. Sama przejelam po niej ta mozna nazwac tradycje. W tym wszystkim najciekawsze jest to, ze jakos zupelnie inaczej to wszystko smakuje niz kupione ze sklepu. Osobiscie nie korzystam z jakichs tajemnych receptur tylko kupuje owoce i dodaje odpwiednie zelfixy .. jednak swiadomosc tego, ze zrobilam to sama daje dodatkowo "to cos" do smaku. Wiekszosc sprzetu potrzebnego do tego zadania mozna bez problemu znalezc w sieci - https://www.sklepogrodniczy.pl/przetworstwo/przetwory/ W naszej kuchni gosci oczywiscie drylownica do owocow pestkowych oraz sloiki z nakretkami gotowe do uzycia. Przyspiesza to bardzo caly proces obrobki kilkukrotnie. Jeszcze jak do zabawy przylaczy sie moja corka .. to lecimy doslownie hurtowo :)

60660 botaniczka Kobieta, 34 lata, Koszalin