Skocz do zawartości
Forum

Szklane deski do krojenia -macie może, używacie?


adasaga3

Rekomendowane odpowiedzi

Widziałam kiedyś program w którym polska "perfekcyjna pani domu" (nie pamiętam jak się ta kobieta nazywa) polecała szklane deski do krojenia. Mówiła przy okazji że dobrze jest mieć kilka desek, każdą do czegoś innego. Ja mam kilka desek-białą plastikową do pieczywa, zieloną plastikową do warzyw, drewniana do mięsa. Kilka dni temu kupiłam dużą szklaną deskę i tak się zastanawiam właśnie nad jej trwałością. Prawdę mówiąc boję się trochę mocniej noża do niej docisnąć w obawie że pęknie. Może ktoś ma szklane deski? Sprawdzają się? Czy są trwałe?

Odnośnik do komentarza

Miałam kiedyś ochotę na szklaną deskę, ale gdzieś usłyszałam, że się od niej tępią noże, poza tym nie walnę w to tłuczkiem ;P Ale ze względów higienicznych pewnie fajna, nie robią się takie rysy jak na drewnianych czy plastikowych, więc łatwiej domyć.
Ja lubię deski plastikowe za mozliwość mycia w zmywarce, a bambusowe za trwałość. Zdecydowanie bambus lepszy dla mnie od innego drewna.

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...