Skocz do zawartości
Forum

fasolka szparagowa w pomidorach


monika4

Rekomendowane odpowiedzi

fasolka w pomidorach

2 kg fasolki szparagowej
0, 4 kg marchewki
0, 4 kg cebuli
2 szklanki oleju
2 łyżki octu 10%
2 puszki przecieru pomidorowego
sól, cukier, pieprz

marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w piórka, zeszklić obie na oleju, dodać przecier, podlać wodą, dodać ocet, doprawić przyprawami, poddusić chwilkę aby warzywa nie straciły na twardości

fasolkę pokroić na kawałki - (ok. 3 cm) gotować w słono- słodkiej wodzie ok 10 min, odcedzić, wymieszać z pomidorami, zagotować, wyłączyć
nakładać do słoiczków, zakręcić, pasteryzować ok. 20 min.

od razu mówię, że zachowałam jedynie składniki i proporcje takie, że cebuli i marchewki było tyle samo, a fasolki trzy razy tyle, niczego nie ważyłam, zrezygnowałam z tak potężnej ilości oleju, w zamian dodałam więcej wody aby całość była lekko pływająca ale nie rozciapana, oleju tyle co do zeszklenia warzyw.
jest przepyszne i na ciepło i na zimno

http://www.suwaczek.pl/cache/4ccc13b87c.png
serdecznie zapraszam, zniżki dla parentingowców:Śmiech:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3249849

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...