Skocz do zawartości
Forum

podział mięsa wołowego


Małgosia

Rekomendowane odpowiedzi

Małgosia
http://m.forum.parenting.pl/galeria/data/500/medium/Rind-Ganz-plus.png

Podział półtuszy wołowej
1. karkówka
2. żeberka i szponder
3. mostek
4. rozbratel
5. antykot
6. ligawa
7. polędwica
8. żeberka i łata
9. łata
10. łopatka
11. udziec
12. pachwina
13. rumsztyk
14. pręga
15. ligawa
16. ogon

identyczny schemat musiałam rysowac w szkole (ale fajnie po latach sobie przypomniec):Oczko::Nieśmiały:

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...