Interpretacja badań diagnostycznych

Interpretacja wyników

Odpowiedzi znajdują się poniżej

Agnieszka Stańska

Agnieszka Stańska

Odpowiedź eksperta

Wartości krzywej nie są prawidłowe. Faktycznie w 2 godzinie powinny spaść. Większość lekarzy jednak nie zwraca uwagi na poziom cukru z 1 godziny. a według wytycznych Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego jeśli w drugiej godzinie poziom glukozy jest niższy niż 150 to wynik jest prawidłowy. Skonsultuj się z ginekologiem, jeśli uzna za stosowne pokieruje Cię do diabetologa.

28089 agnieszka-stanska Kobieta, 49 lat, Wrocław
magalena3

magalena3

dziekuje za pomoc :)

--

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...
http://www.suwaczki.com/tickers/7a4a15nmdin1ru9f.png
https://www.suwaczki.com/tickers/74709jcg7aekg3p9.png

37703 magalena3 Kobieta, 30 lat, Brzeziny k. Łodzi
~Asiaaaa

~Asiaaaa

proszę o zintepretowanie wyników toksoplazmozy
IgG dodatnie 645,10 IU/ml
IgM 0,61 Index ujemny

magalena3

magalena3 wpis edytowany

Czy to dobre wyniki ?
ALT 12 NORMA 10-31
AST 14 NORMA 0-32

--

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...
http://www.suwaczki.com/tickers/7a4a15nmdin1ru9f.png
https://www.suwaczki.com/tickers/74709jcg7aekg3p9.png

37703 magalena3 Kobieta, 30 lat, Brzeziny k. Łodzi
magalena3

magalena3

magalena3
Czy to dobre wyniki ?
ALT 12 NORMA 10-31
AST 14 NORMA 0-32

Wiem ze mieszcze sie w normie ale czy nie sa zbyt niskie ?? I czy moze to byc przyczyna wysypki i swedzenia skory?

--

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...
http://www.suwaczki.com/tickers/7a4a15nmdin1ru9f.png
https://www.suwaczki.com/tickers/74709jcg7aekg3p9.png

37703 magalena3 Kobieta, 30 lat, Brzeziny k. Łodzi
Agnieszka Stańska

Agnieszka Stańska

Odpowiedź eksperta

Wyniki są w normie, i nie mogą być za niskie bo były by poza normą. Co do wysypki to to trudno to określić. Czasem przy schorzeniach wątroby pojawia się wysypka i swędzi skóra ,ale po badaniach AspAT i AlAT tego się nie da określić.

28089 agnieszka-stanska Kobieta, 49 lat, Wrocław
magalena3

magalena3

Agnieszka Stańska
Wyniki są w normie, i nie mogą być za niskie bo były by poza normą. Co do wysypki to to trudno to określić. Czasem przy schorzeniach wątroby pojawia się wysypka i swędzi skóra ,ale po badaniach AspAT i AlAT tego się nie da określić.

A moge prosic o podanie jakie powinnam jeszcze zrobic badania w tym kierunku ??

--

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...
http://www.suwaczki.com/tickers/7a4a15nmdin1ru9f.png
https://www.suwaczki.com/tickers/74709jcg7aekg3p9.png

37703 magalena3 Kobieta, 30 lat, Brzeziny k. Łodzi
Agnieszka Stańska

Agnieszka Stańska

Odpowiedź eksperta

Samemu nie ma co robić badań. Najlepiej udać się do internisty lub hepatologa (ewentualnie lekarza zakaźnego) z nim uzgodnić rodzaj i ilość badań.

28089 agnieszka-stanska Kobieta, 49 lat, Wrocław
magalena3

magalena3

Dziekuje za podpowiedz. Te badania mialam zlecone wlasnie od internisty i mam sie jeszcze zglosci po skierowwanie na usg watroby. Wiec pewnie beda wiedziec co mi jeszcze zlecic w razie "w" :)

--

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...
http://www.suwaczki.com/tickers/7a4a15nmdin1ru9f.png
https://www.suwaczki.com/tickers/74709jcg7aekg3p9.png

37703 magalena3 Kobieta, 30 lat, Brzeziny k. Łodzi