W oczekiwaniu na bociana

Duphaston

asiek82

asiek82

Biorę tabletki Duphaston na uregulowanie cyklu. Od 4 m-cy staram sie o dziudzusia i ginekolog powiedziała mi, że te tabletki również oprócz tego, że regulują cykl, zwiększają możliwośc zajścia w ciążę. Kazała mi je brac od 11 do 24 dnia cyklu po 2 tab na dzień. Czy test ciążowy powinnam zrobic w 28 d.c, mimo tego, że wczesniej maiłam okres co 40, 50 dni????Czy jest ktoś jeszcze kto je zażywa, bądź zażywał??? Czy one pomagają??? Czy ktoś może po ich stosowaniu zobaczył dwie kreski????Proszę podzielcie się ze mną informacjami na temat tab Duphaston.

--

1999 asiek82 Kobieta, 0 lat

Odpowiedzi znajdują się poniżej

kaskasto

kaskasto

Asiek z tego co wiem to powinnaś w dniu odstawienia duphastonu testować, i powinno się go brać do terminu @ i jeśli wyjdzie pozytywny test to często dalej się ciągnie duphaston, a jesli nie wyjdzie pozytrywny to wtedy odstawia ...

duphaston to jak luteina jest ...

--

Mama Dominika (16.07.2001), Oskara (02.07.2005), Nikosia (25.06.2009) i Małgosi (07.08.2013)

46 kaskasto Kobieta, 34 lata, STG
kaskasto

kaskasto

i jeszcze jedno luteinę bierze się od owulacji skąd twoja gin wie ze owu masz w 11 dc >> skoro przedtem mialas tak dlugie cykle??
mialas monitoring??

a moze obserwujesz śluz i szyjkę i mierzysz tempkę ??

--

Mama Dominika (16.07.2001), Oskara (02.07.2005), Nikosia (25.06.2009) i Małgosi (07.08.2013)

46 kaskasto Kobieta, 34 lata, STG
magdaloza

magdaloza

asiek82
Biorę tabletki Duphaston na uregulowanie cyklu. Od 4 m-cy staram sie o dziudzusia i ginekolog powiedziała mi, że te tabletki również oprócz tego, że regulują cykl, zwiększają możliwośc zajścia w ciążę. Kazała mi je brac od 11 do 24 dnia cyklu po 2 tab na dzień. Czy test ciążowy powinnam zrobic w 28 d.c, mimo tego, że wczesniej maiłam okres co 40, 50 dni????Czy jest ktoś jeszcze kto je zażywa, bądź zażywał??? Czy one pomagają??? Czy ktoś może po ich stosowaniu zobaczył dwie kreski????Proszę podzielcie się ze mną informacjami na temat tab Duphaston.

Hej Asiek:)

Ja bralam Duphaston,ale od 15 do 25dc.Z tym,ze ja mialam reguralne cykle i bralam go,aby wspomoc zajscie w ciaze.Bralam 1 tabl dziennie i na zmiane z clostybergyt(z tym,ze clostybergyt bierze sie inaczej)..U mnie pomoglo...Nawet nie wiem kiedy.Bralam przez 2 mies clostybergyt a potem 1 mies duphaston i ....udalo sie!!!:)))
Z tym,ze ja nie robilam zadnych badan,wiec tak naprawde to nie bylo pewne czy ja potrzebuje brac te tabl czy nie.Baralam na wszelki wypadek:)
Chetnie powiedzialabym Ci cos wiecej,ale to wszystko co wiem.
Powodzenia i zycze,aby Ci sie Udalo zobaczyc 2 kreseczki:)))

--

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/3774.png

http://www.suwaczek.pl/cache/7795e927a9.png

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20060416580117.png

2064 magdaloza Kobieta, 37 lat, Saltburn By The Sea/UK
asiek82

asiek82

nie miałam robionego monitoringu cyklu, temp. też nie mierzę a śluz mam gęsty i biały cały czas od początku brania tabl. usg miałam robione, tsh 3,54; prolaktyna 7,2. Nie wiem dlaczego tak mi kazała brac te tabl. Chyba poczekam do 28 d.c i wtedy zrobię test 3.11 mam znowu przyjśc na kontrolę;-))))

--

1999 asiek82 Kobieta, 0 lat
Madzix

Madzix

Witaj.
Ja od wtorku biorę Duphaston przez 10 dni. Miałam brac od nast cyklu od 10 do 25 dnia, ale poszłam we wtorek na usg i pokazało pęcherzyk i dlatego biore teraz, aby wspomogło zajść w ciążę. Niestety jak zawsze miałam cykle 28-29 dni tak teraz jak na złośc 35-36... Duphaston jeśli nie pomoże zajść w ciąże to ma mi wyregulować cykl.

--

SZANUJĘ TWOJE ZDANIE, ALE NIE ZAMIENIĘ GO ZE SWOIM

143 madzix Kobieta, 0 lat, Szczecin. Kiedyś Ciechanów.
asiek82

asiek82

w czwartek skończyłam brac Duphaston a w sobotę dostałam @. I co teraz???? Tabletki nie pomogły. Jest coś co pomoże???????

--

1999 asiek82 Kobieta, 0 lat
gosiorek27

gosiorek27

asiek82
Biorę tabletki Duphaston na uregulowanie cyklu. Od 4 m-cy staram sie o dziudzusia i ginekolog powiedziała mi, że te tabletki również oprócz tego, że regulują cykl, zwiększają możliwośc zajścia w ciążę. Kazała mi je brac od 11 do 24 dnia cyklu po 2 tab na dzień. Czy test ciążowy powinnam zrobic w 28 d.c, mimo tego, że wczesniej maiłam okres co 40, 50 dni????Czy jest ktoś jeszcze kto je zażywa, bądź zażywał??? Czy one pomagają??? Czy ktoś może po ich stosowaniu zobaczył dwie kreski????Proszę podzielcie się ze mną informacjami na temat tab Duphaston.

ja @ dostawałam zawsze w drugi dzień po wzięciu ostatniej tabletki. zawsze był regularny. pierwszy raz słyszę że on pomaga zajść w ciążę. brałam go pare miesięcy i jakoś nie jestem w ciąży. teraz dostałam pierwszą @ zupełnie bez żadnych tabletek i wreszcie może sie uda zaciążyć.
ja brałam 1 tabletke od 15 do 25 dc, a zawsze 27 dc dostawałam @

--

http://www.pregnology.com/preggoticker120/777777/000000/My%20pregnancy/07/15/2014.pngMake a pregnancy ticker

http://www.suwaczki.com/tickers/eiktgzu3ms4ke5gs.png

887 gosiorek27 Kobieta, 33 lata, Tarczyn
Aneczka 376

Aneczka 376

Od 2 miesięcy staramy się z mężem o dziecko. Okazało się z badań hormonalnych, że mam za mało progesteronu. Prolaktyna i estradiol w porządku. Od 16 - 25 dc łykam Duphaston. Czuję się po nim dobrze i nie mam żadnych objawów ubocznych.
Ostatnio od 2 dni zauważyłam u siebie białe i gęste papkowate upławy - bezwonne. Natomiast wcześniej tydzień temu miałam objawy jak zapalenie pęcherza moczowego, ale domowymi sposobami udało mi się to wyleczyć.
Jednak nie wiem co to za upławy, ponieważ nie odczuwam świądu ani pieczenia. Jedynie białe i gęste...
Proszę o pomoc, czym są spowodowane?? :ehhhhhh:

--

2346 aneczka-376 Kobieta, 0 lat
Aneczka 376

Aneczka 376

Od 2 miesięcy staramy się z mężem o dziecko. Okazało się z badań hormonalnych, że mam za mało progesteronu. Prolaktyna i estradiol w porządku. Od 16 - 25 dc łykam Duphaston. Czuję się po nim dobrze i nie mam żadnych objawów ubocznych.
Ostatnio od 2 dni zauważyłam u siebie białe i gęste papkowate upławy - bezwonne. Natomiast wcześniej tydzień temu miałam objawy jak zapalenie pęcherza moczowego, ale domowymi sposobami udało mi się to wyleczyć.
Jednak nie wiem co to za upławy, ponieważ nie odczuwam świądu ani pieczenia. Jedynie białe i gęste...
Proszę o pomoc, czym są spowodowane??

--

2346 aneczka-376 Kobieta, 0 lat