Skocz do zawartości
Forum

Karkówka na ostro


Monika1980

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam rewelacyjny przepis na smaczną karkóweczkę:

• Karkówkę pokroić tak jak kotlety schabowe i obsmażyć na patelni z dwóch stron. Ułożyć w brytfannie, na każdy kawałek mięsa położyć plaster cebuli.
• Sos: 1 słoik ketchupu, 2 łyżki octu, 1 łyżeczka papryki słodkiej, 1/3 łyżeczki papryki ostrej, 1 łyżka cukru, 1 ½ szklanki wody, ½ kostki rosołowej, ½ łyżeczki soli, ¼ łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczka musztardy.
• Wymieszać i zalać karkówkę. Piec 1 ½ godz. w nagrzanym piekarniku (180st) pod przykryciem ( ja używam naczynia zaroodpornego)
• Nie zaglądać!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/cc228cfa63.png

http://www.suwaczek.pl/cache/0385dbc9e8.png

Odnośnik do komentarza

Bardzo fajny przepis, muszę go wypróbować :)

Ja dość często robię karkówkę w bardzo prosty sposób. Karkówkę kroję na plastry, smaruję każdy plaster z obu stron musztardą meksykańską lub węgierską, wkładam te kotlety do rękawa. Piekę na początku w temp. 2o0 *C, góra-dół, potem zmniejszam do 180. Czas pieczenia 1,5 h :)

http://www.ticker.7910.org/as1cRfg0g000000MjA3ZHw1MDkxNzFkfEtvbnJhZCBtYQ.gif
http://www.ticker.7910.org/an1cHnX0g000000MTA3NzdkfDU4OTUyMDFkYXxPbGdhIG1h.gif

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...