Skocz do zawartości
Forum

Gruszki zrywamy i wymyślamy w przetworach?


Ulla

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam suszone gruszki. Są pyszne, słodkie jak cukierki. W tym roku udało mi się schować na zimę dwa duże słoiki suszonych gruszek, reszta została zjedzona na bieżąco. Ususzyłam też trochę śliwek i jabłek i na święta będzie kompot z suszonych owoców :)

Odnośnik do komentarza

Ja suszę w suszarce elektrycznej do owoców i grzybów. Gruszki suszą się w niej od kilku do kilkunastu godzin, w zależności od grubości kawałków. Część dosuszałam w woreczku lnianym na grzejniku. Można też suszyć w piekarniku (ja nie próbowałam).

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...