Skocz do zawartości
Forum

Śledzie w rodzynkach


tinka_30

Rekomendowane odpowiedzi

Śledzie w rodzynkach
- 1 kg śledzi (płaty, białe)
- 1 opakowanie rodzynek
- 1/2 kg cebuli
- mały koncentrat pomidorowy
- oliwa do smażenia

rodzynki zalewamy wodą i odstawiamy. Cebulkę kroimy drobno i smażymy na oliwie, dodając namoczone rodzynki (bez wody), a pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy.
Układamy w salaterce (lub w jakimś słoiku lub opakowaniu)warstwę wcześniej przygotowanych śledzi (wymoczonych i skropionych cytryną), a następnie warstwa po warstwie przekładamy przyrządzoną pasta (rodzynki z cebula). Odstawiamy na kilka godzin do lodówki.

http://lb5m.lilypie.com/8OQ1p1.pnghttp://lb2m.lilypie.com/Pmy5p2.png

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...