Kulinarnie

podział mięsa wołowego

Małgosia

Małgosia

http://m.forum.parenting.pl/galeria/data/500/medium/Rind-Ganz-plus.png

Podział półtuszy wołowej
1. karkówka
2. żeberka i szponder
3. mostek
4. rozbratel
5. antykot
6. ligawa
7. polędwica
8. żeberka i łata
9. łata
10. łopatka
11. udziec
12. pachwina
13. rumsztyk
14. pręga
15. ligawa
16. ogon

3 malgosia Kobieta, 36 lat, Warszawa

Odpowiedzi znajdują się poniżej

~patusia23

~patusia23

Małgosia
http://m.forum.parenting.pl/galeria/data/500/medium/Rind-Ganz-plus.png

Podział półtuszy wołowej
1. karkówka
2. żeberka i szponder
3. mostek
4. rozbratel
5. antykot
6. ligawa
7. polędwica
8. żeberka i łata
9. łata
10. łopatka
11. udziec
12. pachwina
13. rumsztyk
14. pręga
15. ligawa
16. ogon

identyczny schemat musiałam rysowac w szkole (ale fajnie po latach sobie przypomniec):Oczko::Nieśmiały:

Małgosia

Małgosia

Patusia :Śmiech::Śmiech:

my takie schematy przygotowałyśmy kolezance na wieczór panienski- miała sprawdzian z bycia- "kurą domową":Śmiech:

3 malgosia Kobieta, 36 lat, Warszawa
~patusia23

~patusia23

fajnie jedni się uczą drudzy wykorzystują to w życiu