Skocz do zawartości
Forum

Jarmuż


Maripoza

Rekomendowane odpowiedzi

Droga Pani,
Jarmuż to warzywo o długich, kędzierzawych, ciemnozielonych liściach - mało jeszcze popularne w Polsce.

Ze względu na swój skład (bogate źródło dwóch cennych przeciwutleniaczy: B-karotenu i wit. C, kwasu foliowego, łatwoprzyswajalnego wapnia i żelaza) zalicza się niewątpliwie do warzyw wysokowartościowych.
Podczas przygotowywania traktowany jest podobnie jak szpinak, podawany jako gotowana jarzynka, ale też w postaci zupy.
Ze względu m.in. na fakt, iż należy do rodziny warzyw kapustnych polecałabym podawać je dziecku dopiero po ukończeniu 2 r.ż.
Z pozdrowieniami
Beata J.

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...